Blog

Nevena Radovanovic: Način na koji Tanja obavlja svoj posao, kako upravlja procesima i neguje međuljudske odnose primer su vrhunskog profesionalizma i posvećenosti

Ima nekih osoba u životu koje prvo osetite, pa tek onda i upoznate. Taj osećaj je snažan, autentičan, jedinstven i nadasve nezaboravan. Kao da vas zakovitla neki snažan vetar, ali onako radosno, a ipak jako.

Tako sam se osećala kada sam upoznala Tanju.

Ona je tada bila direktorka korporativnih komunikacija Delta Holdinga, a ja sam započinjala svoje HR direktorovanje u Ananasu.
O njoj sam pre toga znala malo, ali sam imala priliku da pratim njen rad, i zapravo sam je prvo kontaktirala kada sam videla jednu Deltinu LinkedIn objavu koja me je frapirala. Baš tako, frapirala.

Hej, Delta da se šali na LinkedIn-u, i to veoma dobro.

Internetom je kružila šala povodom Delta soja virusa i kupovine istog od strane kompanije. Odgovor na kompanijskoj Linkedin stranici je glasio – Nije tačno, ne ulažemo u sezonske biznise.
Ostala sam bez teksta. I tada sam imala potrebu, onu ljudsku, da upoznam Tanju.

Sačekala me je mlada, visoka žena (da, iste smo visine, a tek na štiklama, wooo-hooo…), bujne crveno-mahagoni kovrdžave kose, sa milion pitanja, komentara, opaski. Kao da se preda mnom otvorila riznica znanja i radoznalosti, ali nadasve profesionalizma. Retko ko će vam u korporativnom svetu na početku postaviti granice, dok ne vidi ko ste i kakvi ste, ali lakoća sa kojom je Tanja započela komunikaciju govorila mi je da pred sobom imam sve – osim obične mlade žene.
I tako je avantura počela.

Način na koji Tanja obavlja svoj posao, kako upravlja procesima i neguje međuljudske odnose su primer vrhunskog profesionalizma i posvećenosti. A imate utisak da joj sve ide lako. A znate da nije tako.

Da li smo se spoticale dok smo koračale zajedno, jesmo – što je sa moje strane dovelo do toga da sa mnogo većom pažnjom posmatram stvari. Da li smo i trčale – jesmo i to, ali jedna drugoj u zagrljaj. Da li sam od Tanje naučila nešto – jesam, i ne baš nešto, nego mnogo. Najviše o ”čuvanju” svojih ljudi, odnosno tima.

Tanja je jedna od retkih osoba koja vam kaže sve, i koja zna svaku svoju reč, kada ju je rekla, zašto ju je rekla, i zašto je izabrala baš tu reč. Ona će vam sve reći, samo je pitanje da li želite i da čujete, a ne samo da slušate.

Ako želite da pomerite granice – Tanja je ta. Sa njom nema zezanja, profesionalnog! A privatnog – o, da, ima!

Tanja je sve, ali je najpre prijateljica sa posebnim profesionalnim integritetom i kredibilitetom, koja razume i koja će naći rešenje!

 

Nevena Radovanovic, master psihologije, BusinessMe

No Comments

Leave a ReplyKONTAKTRadno vreme:

Pon-Pet: 9.30 – 17č

Telefon:

00381 64 882 01 71
Piši mi koristeći jednu od ovih aplikacija – Viber ili WhatsApp.
(ja sam milenijalac, naaaravno da se neću javiti ako me pozoveš)

Adresa:

Novi Beograd

Kontaktiraj sa mnom putem ove forme.
Odgovaram najkasnije za 24 sata od primljene poruke.