Blog

Tijana Maljković: Tanja i Putujuća petorka su uvek moja lična preporuka

TrippinSrbija

Baveći se razvojem domaćeg turizma sad već preko 15 godina, i iz ugla privatnika, ali i iz ugla lokalnih i državnih institucija, retko se nailazi na mlade ljude prepune entuzijazma i doze patriotizma kojima turizam nije primaran izbor, a da iz hobija u svoje slobodno vreme žele da promovišu i afirmišu sve nas da godinama obilazimo i otkrivamo Srbiju.

Od našeg spontanog susreta 2016. sam bila toliko inspirisana lično ali i profesionlano karakternom različitošću petorke, kao i njihovim “zvaničnim” vrlo uspešnim karijerama, dok su lagano razvijali njihovo čedo tj. projekat popularizacije receptivnog turizma. Srbija kao egzotična destinacija je atraktivna prekookeanskim turistima, ali bum od strane naših sugrađana je doživela tek nakon kovida.

Tanja kao neko koga sam možda lično najbliže doživela je sa velikim zadovoljstvom učestvovala na raznim panelima i događajima koji komuniciraju značaj njihove misije raznim institucijama, organizatorima putovanja, predstavnicima asocijacija festivalskog, sportskog i kulturnog sektora.

Mogu slobodno reći njena srdačnost, strastvenost pri deskripciji svih tih skrivenih mesta, kao i inteligencija da prezentaciju prilagodi slusaocima ali i zaintrigira iste je mnogima bila inspiracija. Sa njihovim iskustvom smo uspeli čak i regionalno da probudimo pokretački duh u pristupu vikend putovanja prijatelja, ideja za tim bildinge za mnoge korporacije, edukativna i zabavna putovanja za porodice uz taj avanturistički duh koji je uvek prisutan.

Tanja i Putujuća petorka su uvek moja lična preporuka za sve ugostitelje, hotelijere, vizionare i zaljubljenike u prirodna, kulturna i istorijska bogatstva naše lepe zemlje jer smatram da su jedini koji se bave isključivo promocijom domaćeg turizma, gde za njih zarada ne postoji već je to jedna neopisiva lična i moralna satisfakcija koja danas nažalost retko koga pokreće…

Dakle, ona kao glasnogovornik petorke je za mene žena širokog osmeha i vulkanske energije, visoko obrazovana, svetskih shvatanja, kreativna i van vremenska, ispravnog stave i negde duboko tradicionalnog vaspitanja, jer samo kao takva može razumeti domaćine čija su imanje daleko od civilizacije ali njihovi proizvodi su svetki delikatesi.

Udruženje za Turizam Privredne komore Srbije ima sreću da su ovakvi ljudi naši prijatelji, motivatori i kreativni tvorci raznih medijskih objava koje su podstakle sve sektore turističke industrije u svim delovima Srbije. Turizam čine prvenstveno ljudi, i zato su oni najveće bogatstvo jedne nacije, jer putovanja su uspomene i emocije koje ćemo doživeti kroz razmenu iskustava, tradicija i uživajući u netaknutim lepotama destinacija.

Korporacija

Saradnja sa Tanjom ispred jedne od najvećih domaćih ali i regionalnih korporacija je jedno od boljih iskustava, s obzirom da mnogi projekti zahtvevaju vrlo ad hoc i kreativna rešenja kako bi svu admistraciju što brže operativno prilagodili. Pored toga, zajedno smo krenuli i u saradnju vezano za najveći tj istorijski i kulturno gledano najbitniji projekat za Beograd ali i državu, tj. obnavljanje Sava Centra.

Simbolika kongresnog centra, ali i spomenika kulture koji je Beograd držao visoko na lestvici kogresnih destinacija, probudila je sve aktere ove industrijske grane, ali je i zahtevala da se komunikacija obnavljanja i otvaranja istog sprovede uz poštovanje svih dosadašnjih aktera i postulata, pokretača mnogih ideja kao i borbe raznih strukovnih udruženja da Beograd i nadalje bude domaćin svetskih okupljanja.

I pored korporacijskih kodeska, Tanja je uvek uspevala da svoj lični pečat uz visoko profesionalni nastup sve ove godine i kroz različite kompanije gaji, što upravo govori o tome da njen profesionalni kapacitet, stalna edukacija na svim poljima i istraživački um inspirativno doprinose radnoj atmosferi.

 

Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam i Udruženja za trgovinu, Privredna komora Srbije

No Comments

Leave a ReplyKONTAKTRadno vreme:

Pon-Pet: 9.30 – 17č

Telefon:

00381 64 882 01 71
Piši mi koristeći jednu od ovih aplikacija – Viber ili WhatsApp.
(ja sam milenijalac, naaaravno da se neću javiti ako me pozoveš)

Adresa:

Novi Beograd

Kontaktiraj sa mnom putem ove forme.
Odgovaram najkasnije za 24 sata od primljene poruke.